23 Şubat 2013 Cumartesi

Dragon Ball

anime olayının babası. çocukluğumdan kalma en güzel şeylerden biri. hala arada açıp izlerim.

hikayemiz, büyülü güçleri olan 7 ejder topunu toplayıp toplara hükmeden ejderden bir dilek dilemek isteyen bulmanın kendi geliştirdiği radarıyla bulduğu ejder topunun sahibi kahramanımız gokuyla tanışmasıyla başlıyor. ikili farklı yaşam tarzlarına rağmen çok kısa zamanda yakın arkadaş oluveriyorlar. bulma zengin bir bilim insanı olan dr briefsin zeki kızıdır, hayalci karakterimizin topları toplama amacı kendini asla terk etmeyecek ve sözünden çıkmayacak yakışıklı bir sevgili dilemektir. dünyanın en donatımlı şehrinde, en donatımlı evde büyümüş, zevk ve lüks sahibi olan bulmanın tam tersi olarak goku ise, ormanda büyük babasının kulübesinde kendi başına yaşamaktadır ve dünya ile ilgili pek bir şey bilmez, dünyadan izole büyür ve dişi ve erkek gibi cinsiyetlerin olduğundan bile bihaberdir. başlarda bulma gokunun saflığından faydalanmak istese de dostlukları aralarında koparılması zor bir bağ kurmuştur.

hikaye bu ikilinin ejder toplarını toplarken master roshi (bkz: kaplumbağa adam) ile tanışmalarıyla farklı bir yöne sürüklenir. goku ejder toplarından çok dövüş sanatları turnuvasıyla ilgilenir olur ve kaplumbağa adamdan dövüş sanatları eğitimi alır. goku en yakın dostları olan krillin ve yamcha ile bu dönemde tanışır. krillin aslen bir shaolin tapınağında öğrencidir fakat kendisinden büyük öğrencilerin kabadayılıklarından kaçıp kaplumbağa adamın yanında eğitime başlamıştır. yamcha ise çölde yaşayan bir hayduttur. kendini dünyaya kanıtlamak amacıyla katıldığı dövüş sanatları turnuvasından sonra kaplumbağa adamdan eğitim almaya başlamıştır.

diziden anlatmadığım çok yer var, spoiler'ın ebesini öptüğüm kanaatinde olduğum için artık anlatmıyorum.

dizi dragon ball z olarak devam etti. dragon ball bazı sahneler dışında tamamiyle çocuklara hitap eden bir diziyken, dragon ball z kanlı sahnelerin arttığı, cinayetlerin ve ölümlerin gırla gittiği fantastik dünyamıza güneş gibi doğan bir seri olmuştur.

dizinin senaryoya yardımcı olan, ama dizi kısmına girmeyen bir dünya kısa filmi vardır.

ayrıca 2009'da hollywood'da bir filmi çekildi ki, senaryonun ağzına sıçılmış, diziyle alakası olmayan, 3. sınıf efektler ve dövüş sahneleri olan, 85 dakikalık bir saçmalık oldu. bunca insanın hayaliyle oynadı pezevenkler.

goku: http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20081124021031/dragonballfanon/images/a/a5/Kid_Goku_(Pilaf_Saga).jpg

bulma: http://www.bulma.nl/files/2012/07/bulma.jpg

kaplumbağa adam: http://myfavoriteshowsgamesandmovies.webs.com/photos/character_large_332x363_master-roshi.jpg

krillin: http://static.tumblr.com/kwsiee3/0ZElde6bc/krillin.jpg

yamcha: http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20110911145249/dragonball/images/7/78/Db-yamcha-pual.jpg

dragon ball dünyası: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/05/Wiki_DragonBall_Earth.png

takım: http://download.gamezone.com/assets/old/screenshots/Dragon_Ball_Original.jpg

by great saiyaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder