11 Şubat 2013 Pazartesi

Buzzcocks


bolton teknoloji enstitüsü (şimdiki bolton üniversitesi) öğrencisi howard trafford, okulda the velvet underground şarkısı olan sister ray'i çalmaktan hoşlanan müzisyenler aradığını belirten bir ilan asar. peter mcneish ise (ki yine aynı okuldan bir öğrenci) bu ilana cevap verir. trafford, evvelden rock; mcneish ise elektronik müzik çalmıştır. buzzcocks da bu şekilde başlar punk sayfalarında sos oynamaya.
sister ray isimli şarkıyı sinirleri bozulmadan dinleyebilecek olanlar, onları birleştiren şeyi şurada kavrayabilecekler: 


şarkı hem elektronik, hem rock, hem de punk ve bu kadar şeyin üstüne inanmazsınız ama blues barındıran enteresan bir eser. 
mcneish, sahne ismi olarak pete shelley, trafford ise cambridge'te bir otobüs şofürünün ismi olan howard devoto'yu kendine beğenir. 
tam bu noktada bir duruyorum yine. ulan öbür isimlerinizden ne farkı var allasen? misal bi madonna mı oldu, bi cher mi oldu ne oldu yani?

böyle abuk subuk bir iki hal ve hareketten sonra, 76 eylülünde 100 club punk festival 'da çalmak üzere londra'ya giderler. ki mevzubahis festivalde sex pistols, the clash, siouxsie and the banshees, the damned, the vibrators gibi post punk'ın kralları da çıkar sahneye. bu iki günlük festivalden sonra alır başını gider abilerin namı. 
BBC radyosu, grubun ilk single'ı olan orgasm addict 'i çalmayı reddetmiş. gerçi şarkının adında ne hayır var ki kendinde hayır olsun diyebilirsiniz ama bu şarkı, pop punk denen şeyin büyük-büyük annesi:



grubun sekiz tane stüdyo albümü var, hala da aktif olarak çaldıklarını söylemekte fayda var, zira 15 şubat 2012'de babylon'da konser de vermişler. ama çok pogosal sorunlar çıktığına dair söylentiler var.

tuhaf not: ingiliz tv komedi serisi never mind the buzzcocks, adını buzzcocks grubu ile bir sex pistols albümü olan never mind the bollocks'un birleşmesinden alıyormuş. 
bu kadar uzatmaya gerek var mıydı? evet vardı. 




by songstonoone

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder